Om oss - KYH

Om oss

Vi utbildar många hundra studerande varje år. För nästan alla blir en examen från KYH starten på ett helt nytt och framgångsrikt yrkesliv, med nya kolleger, bättre utvecklingsmöjligheter och nästan alltid bättre lön. Vi vet av erfarenhet att det inte behövs fem år på högskolan för att komma dit. För den som inte vill lägga den tiden är en yh-utbildning mycket effektivare. Vår vision är att vi lyckas bidra till att ge alla som börjar hos oss den möjligheten.

Vår vision är att alla som börjar hos oss får förutsättningarna och inspirationen de behöver för att skapa ett framgångsrikt nytt (yrkes)liv.

Nio av tio av våra studenter är karriärväxlare. Och sex av tio svenskar funderar aktivt på att byta jobb. 

Mission

Vi finns till för att matcha våra studenters behov av ett nytt och mer meningsfullt yrkesliv med våra partnerföretags behov av kvalificerade medarbetare.

Om du är som de flesta av våra studenter söker du en nystart i livet. Men kanske vet du inte exakt vad du vill. När du väljer en utbildning hos oss är det vår uppgift att hjälpa dig att lära känna branschen, bygga nätverk, skaffa dig kunskaper och identifiera din egen drivkraft för att hitta rätt yrkesbana för dig.

Den andra sidan av vårt uppdrag är att säkra upp att alla som tar examen hos oss är tillräckligt vassa för att kunna gå direkt in i en kvalificerad anställning hos HiQ, Skanska, ÅF eller något annat av de många företag som anställer våra studenter.

För en hållbar karriär

De flesta av våra studenter utbildar sig inte i första hand för att hitta jobb. Många har redan ett jobb när de kommer hit. För de allra flesta handlar det om att hitta ett bättre jobb, som ger möjlighet att utvecklas och göra något som man ser mening med och är stolt över. Och i framtiden kommer man kanske att byta yrkesbana igen.